Wednesday, December 2, 2009

Spaghetti Carbonara

Salam..
Malam td i cooked dinner. Punca: dapat inspirasi bernas dr blog aida salmah..

tp dr spaghetti i tukar ke angel hair sbb kat umah ade nih jer... boleh la.. cuma halus skt.. senang han nak mkn... jom tgk recepi dulu...


- angel hair / spaghetti

- kuning telur

- cream

- sosej

- parmesan cheese

- Salt & Paper

- Parsley

Extra

- Tomato & Rosemary


SIMPLE RIGHT?

Bahan extra tu i saja bubuh sbb han suka tomato & hubby suka bau wangi rosemary..

Senang sgt nak buat..

1- boiled water + magerin / olive oil + salt and masukkan angel hair.

2- Fried sosej yg dihiris halus dengan olive oil and paper.

3- Mix cream, kuning telur and parmesan cheese. I letak skit garam bg perasa.

4- Api perlahan, campurkan angel hair dlm sosej + olive oil td and gaul perlahan2 dan campur kan bahan no 3 td. Api kena slow sbb nak bg kuning telur tu masak. Kang ade yg mkn telur mentah plak.. + paper.

5- Last, masukkan tomato, parsley and rosemary.

6- Serve and enjoy ur meal...

SIMPLE GILER..

Bukti yg benda ni wujud, sila lihat pics di bawah..

Siap! 3 garfu utk Han/Mommy/Babah. 1 pinggan share 3 org.. mlm x leh mkn bnyk, DIET!
Babah suka pedas, so add lg black paper...

Ini utk anak mommy syg.. -HAN-


Jom makan....

Tinggal skit nih mommy bg han, dia nye x cukup. Tu maknanya mommy masak SEDAP!! ahahha..

Pencuci mulut --- Pisang Kaki.

Lepas makan, mommy & babah mata dah layu sbb kenyang.. han dah bertambah tenaga, so dia main jer sorang2.. tetibe jer terbau sesuatu yg sgt x best, rupanya han dah buat angkara di sebalik pintu... Dah, jom CUCI!...

hehe..
















2 comments:

  1. wahhhh shina! hehehehe
    berjangkit dah ni
    :P

    ReplyDelete
  2. aaa.. nak buat jugak la..
    u buat i laparla ..

    ReplyDelete

TQ for your words. Very appreciate it!