Tuesday, July 28, 2009

OUTDOOR PHOTO SHOOT

Rancang nak buat o/door photoshoot with Hubby & Han..

Dan jumpa photog yg sesuai.. all the way dr KUANTAN..

Tp, bdn masih montok and tembam..

Pening pikir pasal THEME..


Ada idea yg bernas?


Sila la kemuakan dan bantu i...


Wassalam..

Wednesday, July 22, 2009

SAAT2 KEHILANGAN NYA..

Suspen jer kan...
Han kehilangan, lebih tepat lg han "dihilangkan" rambut comelnya itu pada jumaat lepas. Baru skang mommy dpt update. Bz skit lately..
Rambut dah lepas kening and hampir tutup mata.. kang org ingat anak mommy GIRL lak... alahai, hilang macho anak mommy nih.. tu yg i ngan hubby pakat nak pi potong jer rambut han.
Kali ni special skit sbb potong kat kedai MAMAK.. bukan kedai makan jer ade mamak okey.. slalu han gunting rambut kat uncle melayu dekat ngan umah my mom, tp dia tutup lak..
X sampai 15 minit, rambut han selesai di GONDOLKAN.. hahahha... mmg cepat tp babah la yg kena tenangkan han.. mommy lak kena la upah han tgk upin & ipin kat hp mommy.. nasib baik x delete lg kalu x sure han merengek nak lepas. huhuhu.. selamat...
ape2 pon, kt LAYANNN gmabr2 nih dulu...
Han pengeli, baru je mamak tu pegang kepala, dia dah melekek2 ketawa sbb geli.. smpai pendek2 leher..
Tengok, sempat sengeh2 ngan org sebelah.. org lain pon leka tgk gelagat Han.. mana xnye, i nih dah mcm clown dok agah han sbb takut dia x nak potong rambut... aduhh, han... han...
Almost DONE! mommy dah kering idea, babah lak sambung agah han.. tp Han lak wat muka seposen x nak pandang babah... hampeh jer...
Time nih tahap kritikat smpai babah kena pegang muka han sbb han dah mula tunjuk tanda2 BORING. mommy dpt idea, takut2 kan han yg depan dia ade lizard. FYI, HAN mmg takut LIZARD.. uwek, hilang macho! ahahahha...
Maka, selesailah aktiviti Han Kehilangan Rambutnya..
T.A.M.A.T













Monday, July 20, 2009

KEMALANGAN

Sabtu lepas, i keje half day. Han ikut sama sbb my mom pegi Batu Pahat ade kenduri kahwin.

Han dah bnyk kali stay my office kalau my mom ade hal or went for vacation. Tp this time terjadi perkara yg paling x di ingini oleh suma parents di dalam dunia nih..

HAN KEMALANGAN !!

yang paling sedih, di dalam my ofc...

Han jatuh kerusi dah terhantuk di magazines rack. Akibatnya kepala han berdarah.. ya allah, han punya menjerit, dengan i skali menangis sbb terkejut. I panic, i terus peluk han and tekap kepala dia dengan tisu.. Darah bnyk juga..

Yang paling membuatkan i rasa nak pengsan akibat panic & terkejut, Han menangis sbb sakit tp x sampai 2 minit dia diam and pejam mata..
Masa tu, tuhan saja yg tahu betapa gugup nye jantung i nih.. i ingat han pengsan tp rupanya.... Han Tido... boleh pulak cm tuh kan?? hampehh jer.. bile ingat2 geram pun ade, nak tergelak pon ade..

Myb dia penat and nagntuk, tu yg bila main2 dia x stabil lalu jatuh. So bile dah nangis tuh, myb tahap mengantuk dah memuncak sgt, rasa sakit pon dia lupa and terus dia tdo..

Masa kejadian, adik i call my hubby.. melulu dia dtg.. nasib baik dia ade sekitar bandar melaka jer. I yg teramatlah panic nih boleh lak tggu kat ofc nak pi klinik ngan hubby, padahla adik i ade boleh je bwk kereta.. panic nye pasal, ni la jd nye..

Bila pi klinik, i kejut han baru dia bngun.. Doc cuci darah han, ape lg, meraung la dia..maybe pedih agaknye.. hubby i peluk han sambil Doc cuci darah td.. I wat per? dok tepi doc menangis lg.. hahahha... sedih yg amat bile tgk han nangis.. rasanya biar la sakit tuh i yg rasa... Keputusan : Kulit kepala han hanya melecet skit. xde la smapi kena jahit. so doc cuma cuci and bubuh anticeptic utk elak jangkitan... lega..

Yg kelakar nye, han sekarang suka melompat2 tp bile xcident nih, 1 hari setengah dia x melompat.. agaknye kepala rasa sakit bile lompat.. kelakar jer.. nak baring pon pelahan2.. tp i puji anak i, dia x meragam pon bile i or hubby sapukan ubat kat kepala dia.. lg serah diri.. mkn ubat pon cmtuh.. mcm minum juice jer.. selamber je muka dia..

apa2 pon, it still fresh dekat dlm kepala i nih... 1st time han berdarah cmtuh.. serik..

"Han, mommy syg han lebih dr nyawa mommy sendiri.. mommy selalu berdoa agar Allah lindungi anak mommy dari segala kecelakaan dan musibah. Mommy x sanggup lihat Han sakit apalagi berdarah seperti sabtu lepas. Air mata mommy x berhenti2 mencurah dan mulut mommy x henti2 mendoakan keselamatan han and pohon kurangkan lah kesakitan yg anak mommy alami.. sesungguhnya, han permata hati mommy.. mommy sedaya upaya cuba lindungi han.."

Thursday, July 16, 2009

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

Lama tau i decide nak join contest nih ke x sbb rasanya x confident jer.. now baru ade smangat nak join selepas lama "betapa" memikirkan hadiah contest nih.. I LIKE !!!

Before tgk gambar, i nak jwb semua dulu soalan2 cepu gangsa yg E-CAR wajibkan di jawab.

Nama : Noor Ashina Bt Abdul Rahsid & Marwan Bin Azar
@
Shina & Wann
Date 1st time i jumpa hubby : 1998 (Time Raya..)
Date rasmi couple : 01 Jan 2004 (New Year)
Date rasmi bertunang : 20 Nov 2005
Date rasmi nikah : 10 Nov 2006
Date rasmi bersanding : 11 & 19 Nov 2006
Date rasmi melahirkan Han : 12 Dec 2007



***Best x tarikh2 nih? huhu***



A) kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??








Sila lihat gambar di atas dengan penuh teliti...





few minutes before i dan marwan bernikah, rumah i BLACK OUT !! Ya ampun, tuhan saja yg tahu perasaan i masa tuh. nak gugur jantung rasa. mana x nye, i dah la make-up VOUGE2 alih2 GELAP lak.. meleleh gak air mata nih..xleh nak senyum langsung.. hahaha.. cuak pon ye.. Kami di nikahkan dalam suasana yg amat istimewa dan kata lebih sesuai "UNIK" kerana hanya berlampukan 3 batang lilin, lighter para2 smoker dan flash dr camera.. ade gak yg nyalakan lampu HP masa tuh.. sayu tp dlm masa yg sama bahagia sbb i selamat di ijab & kabulkan oleh Tok Kadi dan di iringi oleh Tn. Guru Hj Ahmad B. Wahab yang amat di segani di Melaka serta Habib Salim dari Chipayung, Jakarta.. antara wali2 yg dihormati di jakarta. Hubby i, dia amat bersyukur dg kejadian nih sbb DIA X PERLU GUNA MIC MASA NIKAH.. hahaha.. hampeh jer kan?? lepas je marwan wat solat sunat & sujud syukur, masa batal air sembahyang, rumah pon terang.. HAPPY, HAPPY!!!


B) kenapa uolls suka membaca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann??

Sbb i tabik spring kat E-CAR dr dia ada FS account hingga ke Blog yg mcm2 nih.. dia SIFU breastfeeding. i mmg jdkan dia Idola utk i menyusukan 2nd baby i nanti.. (Now belom lg, insyaallah..). selain tuh, dia gigih kalau nak melakukan sesuatu. sbgai contoh, cup cakes! for her lovely son & hubby dia sanggup belajar and now dia jd pengajar lak.. hebat kan?? i ketegorikan dia sbgai SUPERB women sbb mampu buat mcm2 termasuk smbung study.. even dia x sombong utk berkawan.. dah yg paling best, dia suka shopping.. sama mcm i.. hahahha...

Perkara wajib:

link blog ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

Wednesday, July 15, 2009

RASA MACAMMM....

RASA MACAM....

  • nak makan sushi.. alahai, rindunya rasa udon dgn unagi..
  • nak tukar spec baru ke nak pakai lens? argggg... confiusss...
  • nak beli baju kat giordano.. ada new collection... black + white.. duit cukup ke x eh??? hahahha
  • nak belikan han bike.. tggu bday dia kot..
  • crocs ade new design gak.. alahai, sakit nye mata tgk dia display kat depan butik...
  • nak beli jer slig bag coach.. tp kalu beli, sure kena puase shopping selama setahun.. hahahah...
  • nak tukar keje pon ade.. bile bos buat angin kus2 dia.. rasa mcm nak lari jauh2... tp I LOVE my job.. cmner nih???
  • nak terbang ke beijing skang and panjat great wall dah jerit... "Tolong make-over kan i Mr RIZALMAN.. i LVOE LV Tooo... "
  • nak peluk and kiss2 han lama2 sebab sekarang dia sudah pandai jual mahal..
  • nak pergi spa.. bdn ni sakit2 sbb tdo x tetap and asyik mengemas rumah yg bersepah x abis2 tuh...
  • nak petik jari and ade 10 waiters dtg hidangkan menu yg paling sedap and berharga rm 300++ setiap hidangan.. (Ahh, Im Superb !!)

Melalut lg mengarut di ptg hari... akibat xde keje yg berfaedah, blog jd mangsa.. ahahahahha... i nak pi tgk rizalman ibrahim yg Sexy tu kejap... beg LV dia bnyk betul.. jeles i...

Tuesday, July 14, 2009

Sex And The City



Dalam beberapa minggu ni i selalu skodeng blog Rizalman Ibrahim.. ala the great fashion designer tu... I minat gak kat dia sbb keperibadian dia.. and he's cute.. anak dia Umar lg CUTE... I Like, I Like...





Skip... ada dlm blog dia mention about Movie Sex & The City.. I dah download cerita tu, ya ammpun... mmg best.. yg menyebabkan dia lg best ade beg2 LV yg sgt chantekkkk.... I LVOE LV.... termasuk kasut idaman semua Manolo Blahnik... (sebut betul2 ok)





Even cerita tu agak 18SX.. tp i dah over 18 years and married, so layannnn la cite2 cm tuh.. huhu... under aged, jgn jelessss ok.. u all kalau nak tgk kena la lepas had umur dulu k...





Ia menceritakan tentang persahabatan 4 org wanita yg berkerjaya dan yg berumur 40-an. Selalu kt asyik tgk cerita about teenagers, cintan- cintun... BUT, this story mmg the BOMB.. mengisahkan tentang masalah wanita yg sudah berumur 40-an.. about marriage, life and ofcz SEX.. hahaha.. cite nih mmg **itch!!! tp BESTTTT giler.. i repeat tgk 3kali berturut2 sbb handbag2 and shoes dlm cite nih sume Gempakkkk...





As u all know, i mmg minat LV sbb di didik oleh My UNCLE yg giler LV gak.. tp my level hanya Immitation..(dlm nada sedih sekali..) tp A Grade ok.. bukan yg cikai2 tu..


So cerita nih mmg menepati cita rasa peminat LV.. Plus ade 1 babak tu, Carrie hadiahkan kat PA dia LOUIS VUITTON... waaaaaaa mmg meletop cite nih...





Even cerita nih dah lama, i still nak bg 5 star rating...

DIA KESAYANGAN KU

Hi..


Harini, baru i perasan yg semua blog entry i hanya pasal I & Han. Terlupa kat my lovely hubby... Hehehe.. sorry ye sayang.. dia tau selama nih i ade blog, tp rasanya baru 2 - 3 kali jer dia jenguk2 kat blog nih... emm i x salahkan dia, bz man.. nak wat cmner kan, cari rezeki utk i & han gak...
kat blog nih nak jugak i "ENTERFRAME" wajah kesayanganKU ni..









Dia mmg CHUBBY.. dulu masa baru2 couple berat dia dlm 60kg.. now almost 80kg.. hahahha... dont ask me y ok.. As intro, dulu masa hubby i baru abis study, dia penah join modelling la skejap. Dia kata untuk extra money sbb dulu dia study dgn guit SDN BHD. i korek2 gak pc i nih, x jumpa lak gmbar masa dia wat modelling dulu.. nanti kalu ade i upload.
Dulu dia se"COMPANY" ngan Uncle i.. tp rezeki han agaknye, dia dah ade Company sendiri and semua tu berkat usaha gigih dia.. I as a wife, mmg support dia 150%.. ye la, sapa yg nak duduk di takuk lama all the time right??? mane tau 2 - 3 tahun akan dtg, dpat i beli LV ori.. hehehe.. shopping je i tau... Asyik pakai immitation jer, teringin gak nak yg Ori..
I LVOE LV !!! (shout it out bebeh...)
Ok la... gmbar ni amat terhad sbb hubby i bukan mcm i yg kejap2 nak "smile" depan camera.. huhuhu..
I Love him yesterday, I Love Him Today, I Love Him Every Moment, I'll Love Him tomorrow and I'll Love him forever... I ONLY know that I LOVE him so much...



Tuesday, July 7, 2009

TIDUR LA WAHAI ANAKKU...

Han nak tdo pon ade style..


Anak2 lain kalau tdo mesti peluk bantal busyuk, kain lampin or selimut.. tp Han lain....



Saksikan lah....




video


Friday, July 3, 2009

FOR YOU

you are that kind of a jewel to me,
who is as precious as the,
diamond which sinked,
when the titanic sanked.
you are that kind of a star,
that always sparkles and,
looks different from others.
you are that star with whom,
i sometimes talk,when i am sad.
you are that talking picture to me,
with whom i talk,
when i fell awkward to say,
something in front of you.
you are that friend to me,
to the destiny has forgot to give me as,
A SISTER.
you are like a beautiful rainbow to me,
who makes me smile,
when i've been through a storm.
you are not less than,
a comic character,
whom i love a lot and,
who makes me fell happy and laugh.
you are the one who makes me feel that,
i am someone and,
i have cetain duties to carry on.
you are like an inspiration to me,
when i've lost all hopes,
and you bring out a world inside of me,
that i never knew i had.
you are the one friend,
for whom i would,
like to take millions of births,
to thank you,
for what you have done for me-----from the begining to the end.
you are the friend,
infront of whom,
i never make excuses,
and never tells lies.
because you know me,
better than anyone would ever had.
you know me by my faults and demerits,
rather than my,
few good points.
you are a friend,who is always close to me,
on whom i can always count on,
who multiplies my JOYS and SORROWS,
by a smile and a laugh.
you are a friend,
who knows what i am thinking.
What my likes and dislike are,
what i wished to be,
and that always think good of me.
you are like a candle,
who's flame glows brighter,
at the time of darkness.
you are a friend,
with whom i celebrate,
the happiness you give to me,
with whom i would like to make,
everyday of my life-----A HOLIDAY,
and want to celebrate it as never before.
you are a friend,
who always forgives me,
even though when i am wrong.
you are friend,
who is always there,
and,
will be always there,in my life,
no matter what.
and not like the waves upon the sand,
day and night.
YOU and I are something else,
like the permanent things,
there fatty me,
or my smeely socks,
which never goes away.
you are a friend,
who will accompany me,
to the end,
no matter what!

you are a friend,
to whom i would like,
to give one gift,
THE ABILITY TO SEE YOURSELF,
as the others do.
because except this,
i don't have he ther precious gift for you.
you are a friend,
to whom,
i hate to say GOOD BYE,
because i need you and,
want you to be always,
near and closer to me.
each day spent with you is better than the last.
and my first day spent with you was the best day of my life.
you are the friend,
who thinks i am a good egg,
even though you know,
i am slightly cracked.
you are a friend,
who has given me everything.
from a good advice,
to a pep talk,
when i was sad.
you are the reason,
for my smile.
you are the reason,
for my sucess.you are the reason,
for my good behavior with others.
you are the reason,
for everything good in me.
you are a friend,
i sometimes share a silence,
yet feel so comfortable.
you are a friend,
who never let me realized,
that i am not in a level with you,
that i don't deserve you,
that i am not as good and as great as you are,
and that,
as beautiful and as nice by heart as you.
you never looked down upon me but ,
always encouraged me.
to have a friend like you,
TINNY,
is my highest delight of my life.
you are a friend,
that provides me with strength,
when i need the most.
i value you more than i value my life.
so,
when i say,
YOU ARE MY FRIEND,
it's just means,
YOU ARE MY LIFE.
Now we are a kind of friends,
who have shared,
so much laughter,
so many tears.i know,
we are not sister by birth,
but sisters,
whom destiny has forgot to give us,
and there's something,that puts us together by hearts.
I THANK YOU
for all the,kindness, honesty, warmth and goodness,
you have shown to me.
And in return,
i have the,
BLOOD OF MY BODY,
ALL FOR YOU.

Im Hurting, But I'm Still Believe in YOU.

Im Hurting...
Im feeling horrible..
Im so sad...
I couldn't sleep well...
I having a bad day yesterday...
and...
Im crying...

AND IT'S ALL BECAUSE OF YOU !

but today, i cant believe my SELF that im still put my soul into you.. still have trust on you, still have LOVE to you... I hate this feeling but yet it comes and hunting me all day & night...

Hiding deep bottom of my heart,I found that, still have shine for our relationship. I sense it, i feel it and i believe it that we can start it all over again even "IM HURTING"...

I still believe in our FRIENDSHIP and wish it will last forever...

I LOVE YOU

Thursday, July 2, 2009

DINNER YG TERLAMPAU..

@ DIMA RESTAURANT
(owned by iranian)
saksikan dulu gmbar di bawah ini...

1
*
*
*
2
*
*
*
3
*
*
*

Menu : Nasi Cabsa Kambing + Kebab Kambing + Salad + Air yg mcm2

3 hero yg mkn dgn penuh "TAKSUB"

Maira-Han-Mommy
i punya pinggan yg kecil ok.. jgn TERsalah pandang...

Licin.. i diet, mkn skit jer..(huhu, leh caya ker??)

My twin bro.. x sama dan x serupa sama sekali.
Lihat, sorang XL sorang M
ADAKAH INI DINNER YG TERLAMPAU ???
p/s- i ngan hubby mmg LAYAAANNN arabic food. Agak2 teringin jer, kt terjah DIMA.. han pon sama.. Like father , like son.. mommy out of ranking ok...











Wednesday, July 1, 2009


"LIFE IS BEAUTIFUL BCZ WE MAKE IT TO BE BEAUTIFUL"

Lately i rajin betul pi tengok2 blog org lain.. mcm2 yg i jumpa.. kreatif dan menarik.. ada yg ayat skema2 jer tp seronok utk dibaca.. even kerja belambak2 di ofc nih, i tetap curi2 amik masa utk skodeng blogger yg lain..


Ada yg i jumpa, terlalu obsess ttg sesuatu tajuk.. ada yg giler gambar.. ada yg teramat kretif smpai sarat mata i tgk page dia... ada yg suka buat contest, bg awards n mcm2 la.. terasa la i nih amat ketinggalan dlm dunia IT.. yg i tau basic2 knowledge je pasal blog nih... huhuhu... menyedihkan kan? nanti la ade masa i duduk mengadap n belajar abis2an pasal dunia sesawang nih...


ok tutup story nih...


i nak share bout smthg..


*

*

*


01 july 09 ----- i ade sorang customer nih.. dia ada sebuah klinik ubatan traditional yang mengamalkan ubatan secara batin dan berlandaskan sunah & al-quran.. Dia dtg sbb beli ticket air asia ke Kuching & book hotel utk dia stay nanti masa di kuching.. after i uruskan semua urusan sri paduka tu, suddenly dia buka cerita pasal bab2 kesihatan.. i mmg suka bab2 kesihatan nih lebih2 lagi melibatkan hubungan intim suami isteri.. ye la, benda yg patut di ketahui oleh sume isteri2 di dunia nih..


mcm2 dia cerita n i makin taksub nak dengar n ambil ilmu dr dia.. dia kata, dia ada 2 mata.. 1 mata yg boleh melihat sifat iaitu yg apa kt nmpak skang mcm u pandang pc u... tu namanya sifat. 1 lg mata ialah mata hati. Mata hati nih boleh nmpak segala zat2 yg ada pada kt.. zat2 nih ialah tentang tubuh kt ie saraf2, penyakit kt, perangai kita, batin kt n etc.. lg la i taksub..


atfirst i ragu2..tp lepas dia bg i beberapa contoh, then i percaya yg dia bukan doctor palsu. Dia mmg terkenal dgn ubatan batin nih. kalau org ada cancer, dia boleh buang n pulihkan pesakit tu.. kalau bab2 saka, hantu2 raya, benda2 halus pon dia boleh tolong settlekan... kiranya dia serba boleh..


yang lg memikat hati i, dia nih bukan setakat merubat penyakit sahaja, ilmu dia penuh kat dada n x penah lokek nak share dgn org lain. bnyk tips yg dia bg i ngan ofmate yg lain...


Best part is, dia kata muka i x bersinar.. i tnya kenapa.. dia kata rahim i x elok, bukan di tempat yg sepatutnya.. i mentioned la yg i penah buat urutan utk naikkan rahim i..dia kata urutan tu mmg membantu tp x sepenuhnya. dia pon cite la pasal posisi rahim kt. so dia tolong i betulkan rahim i tanpa sentuh bdn i.. dia minta izin dulu.. yg memisahkan i ngan dia ialah meja i.. so masa dia buat tu, i dok diam jer.. tp terasa mcm sengal2 dlm bdn i.. x sakit.. oh lupa, b4 dia buat tuh dia suruh i tekan ari2 i, so i tekan la.. tekan skit jer dah rasa nak terkucil... lepas dia buat tuh, i cuba tekan ari2 i sekali lg... alhamdulliah, tekan dlm mana pon mmg x sakit n x rasa nak terkucil pon.. tu maknanya rahim i dah ada di kedudukan yg betul !!


emm lama gak la dia stay depan i td.. dok borak pasal dunia kesihatan nih.. manager i pon join sekaki... dari rauk muka, dia dah tau apa yg kt rasa n pikirkan...


hati i terdetik, allah kurnia kan dia kehebatan yg amat berharga.. dia x sia2kan.. dah bnyk org yg dia tolong ubatkan n alhamdulliah hampir semua pulih dr kesakitan yg diorg alami..


dulu i mmg hampir x percayakan ilmu batin, bg i benda tu mcm buat2.. tp bile i dah alami sendiri, baru i paham n percaya tentang semua tu... itu anugerah allah berikan utk insan terpilih...


emm, panjangnye i melalut...


last...

I LOVE MY LIFE, I APPRECIATE IT SO MUCH...