Tuesday, September 29, 2009

AIDILFITRI 2009

Salam..
Alhamdullilah, dpt juga i sambut lg ramadhan & aidilfitri tahun nih.. ofcz raya bertiga lebih bermakna.. dan paling best tahun nih han dah petah bercakap & bergaya... i pon dah senang nak bergerak sbb han lebih berdikari.. tahun depan x sure lg.. doakan biar lebih meriah dan lebih bermakna...

Tahun nih turn beraya di rumah mertua ku. so ptg raya kami 3 beranak pon balik la ke rembau.. 40 minit jer dr melaka.. dokek bonar..

Raya pertama di rembau, petang raya pertama dah balik melaka.. begitu la seterusnya.. kalu 1st pg raya di melaka, ptg sure dah balik rembau.. adil dan saksama.. xde gadoh2 ok... mmg i ngan hubby chubby dah rancang dr lepas kawin dulu.. mudah mcm nih.. and so far alhamdullilah fmly i & mertua faham & diorg pon x bantah..



"AIDILFITRI 2009"


Songkok maintain atas kepala..

So raya kedua i pusing separuh habis keluarga2 di melaka. Ye la, kalu nak pusing abis, pengsan... amik yg penting2 je dulu.. yg lain repeat kemudian.. raya kan sebulan..ehehehhe.. malam raya ke dua balik rembau balik...


raya ke tiga, pi jelebu lak.. pegi beraya rumah keluarga angkat hubby chubby ku.. seronok kat sana... mmg kampung abis.. rumah atas bukit.. ada dusun, ada sungai, rumah tinggi... peghh... mmg best.. i suka pi sana.. next musim buah dah compom bermalam kat sana.. cari hantu durian.. ehehe...
malam raya ke tiga balik melaka balik... ponek !

raya ke empat masa utk stay di rumah.. penat2 hias rumah mcm nak giler, now tiba masa terima tetamu lak.. menu hari nih, bihun goreng & spiralli goreng.. ade gak tapai yg i rompak dr umah mertua & dodol yg sememangnya i standbykan dr sebelum raya.. Sapa dtg eh? well2, kawan i dr perlis.. jauh tau.. Mr Shardi Elvisly Othman.. dasyatkan nama dia.. shardi ada2 org anak.. so mmg happening.. i lama gak x jumpa dia & wife dia.. yg best nye, bile masakan anda di jamu dengan seleranya oleh tetamu yg hadir... wahhh, bangga.. ehehe..

raya ke 5, 6 , 7 dan 8.. aktiviti full.. ke johor, balik kg sungai buloh, balik rembau lg, pastu ke Jelai dan last sekali... tiga2 beranak terbanting kepenatan kat umah... 4 hari beturut2 balik rumah kul 2 pg.. mau x bengkak mata... raya nye pasal, layann kan je la.. setahun sekali kan...

Raya ke2, han still maintain dgn songkok nya.. BRAVO!

Tggu babah balik solat raya, terus dpt upah..

Han menangis sbb mommy x nak snap gmbar dia.. aishh, mcm2..



Even x berbaju melayu, han still nak pakai songkok.. semnagat tul anak mommy nih..

1 comment:

  1. so sweet....suka pakai songkok rupanya si han nie...

    ReplyDelete

TQ for your words. Very appreciate it!